"Babay - ez a mi iskolánk, jól jársz, hogyha mi közénk állsz."

Igazgató: Szilágyiné Dorcsi Gabriella
Igazgatóhelyettes: Dezsőné Nagy Judit

Székhely: 7500 Nagyatád, Petőfi u. 51/A
Tel.: 82/553 – 679
Fax: 82/553 – 679
E-mail: babayiskola@freemail.hu

A Babay József Általános Iskola és Sportiskola a város déli részén, a Háromfa felé vezető úton, a Petőfi és a Gyár utca által határolt területen fekszik. A hatalmas, zárt, biztonságos udvart árnyat adó fák ölelik körül, ahol sportpályák, játszótér, beszélgetésre, jó idő esetén szabadban tartott tanítási órákra is alkalmas asztalok és padok, szalonnasütőhely, szabadtéri színpad, ivókút is várja a gyerekeket. Büszkék vagyunk arra, hogy ezek nagy részét társadalmi munkában, szülői, nevelői segítséggel hoztuk létre.

A 2006-ban történt felújítás során az épület külseje is megújult. A főbejáraton belépve a zsibongót tanulóink munkái díszítik. Megtekinthetők itt az alsó tagozatosok rajzai, a napközis témahetek alkotásai, itt olvashatók a diákönkormányzat hírei is. Az emeleten könyvtár, számítástechnika terem, és német szaktanterem hívogatja a gyerekeket.

Saját konyhánkon készül a finom ebéd és uzsonna, s reggelente jó látni a tízóraiért siető, jóízűen falatozó gyereksereget.

Nagy változás intézményünk életében, hogy 2011. július 1-vel a Babay József Általános Iskola és Sportiskola integrálódott a Bárdos Lajos Általános Iskola, Sportiskola és Zeneiskolába.

A Babayba járt tanulók szeptember 1-vel birtokba vették a Baross Gábor utcai új épületet.