Eseménynaptár
2010. novemberétől

2010. november Babay napok

A Babay iskola fennállásának 25. évfordulóját és az iskola névadójának ünnepét diákjainknak egy hetes rendezvénysorozattal igyekeztünk emlékezetessé tenni. A délutánok alkalmával számos program közül válogathattak a gyerekek. Az immár hagyományosan megrendezésre kerülő történelmi vetélkedő a technika világába kalauzolta el a gyerekeket. A megmérettetésen részt vettek az Árpád és a Bárdos iskola tanulói is. Nagyon népszerű volt a fordított nap, ahol a diákok vették át a szerepet tanáraiktól. Lelkesen készültek az általuk tartott foglalkozásokra, s a végén belátták, hogy nem is olyan egyszerű munka a tanítás, a rakoncátlankodó tanulók fegyelmezése. Az alsó tagozatosok mesemondó délutánt szerveztek, ahol szebbnél szebb meséket hallhattunk a kicsik előadásában. A karaoke az egyik legnépszerűbb program volt az énekelni vágyó fiatalok körében. Iskolánk profiljához hűen nem maradhattak el a sportprogramok sem. Változatos feladatokkal tették testnevelőink még felejthetetlenebbé. A táncházban megmozgatták magukat kicsik és nagyok egyaránt. Az egykori Babay-s diákokkal való találkozás nagyon várták mostani tanulóink is. Sok-sok élményt, emléket, csínytevést idéztek fel az „öreg” diákok. Az ünnepi nap délelőttjén a hatodik osztályosok köszöntötték születésnapi jelenetükkel a vendégeket, majd a majorette csoport lépett a színpadra. Nincs születésnap ünnepi torta nélkül, így volt ez ezen a napon is. Iskolánk egykori - Tamás Lajos és Boros Bálint - mellett jelenlegi igazgatónk Szilágyiné Dorcsi Gabriella is egy-egy születésnapi gyertyát gyújtott köszöntőjük után.

2010. december 6. Mikulás

Iskolánkban hosszú évek óta hagyomány, hogy a felsős osztályok Mikulás napján műsorral és ajándékkal kedveskednek az alsóbb éves testvérosztályaiknak.
A negyedikes tanulók műsorukkal ellátogattak a Százszorszép óvoda gyermekeihez, hogy megörvendeztessék őket Télapó alkalmából műsorukkal és az általuk készített meglepetés ajándékokkal. Felkészítőjük Balazsin Tamásné és Ágoston Mariann tanítónők voltak.

2010. december 20. Karácsony

Harmadikos osztályunk készült lelkesen az iskolai Fenyőünnepélyre. Műsorukat valamennyi diák és dolgozó megtekintette, aminek egyik jelenete is a szeretetről szólt a Melyiket a kilenc közül? című történetben. Az előadás színre vitelét Csendesné Boda Ágota és Bojtor Attiláné tanítónők segítették.

2011. január Divatbemutató

A diákönkormányzat szervezésében került sor a divatbemutatóra, melynek témája a csíkos ruházat volt. Igazán ötletes összeállításokat csodálhattunk meg, melyek a diákok kreativitását tükrözték. A legjobb tervek jutalomban részesültek.

2011. február 2. Kazinczy Szépkiejtési Verseny

Két korcsoportban került megrendezésre 18 fővel. 5-6. osztályosok közül Ágoston Réka 6.o., a 7-8. osztályosok közül Sallai Judit 8. osztályos tanulók értek el első helyezést.
A 2011. február 15-én megrendezett megyei fordulóra bejutott Ágoston Réka 6. osztályos tanulónk I. helyezést ért el. 2011. április 7-9-e között került sor Balatonbogláron a dunántúli fordulóra, ahol Réka bronz fokozatot szerzett. Felkészítője Bácsainé Kiniarz Judit tanárnő volt.

2011. február 9. Szkander Bajnokság

Iskolánk tanulói mérhették össze erejüket a diákönkormányzat szervezésében meg­ren­de­zés­re kerülő szkander bajnokságon. A gyerekek társaikkal és tanáraikkal is megküzdhettek.

2011. február 10-11. Farsang

Az alsó tagozatos gyerekek csütörtökön, a felsősök pénteken mulathattak farsangi rendezvényünkön. A programok szervezését, lebonyolítását Kovácsné Mrekva Zsuzsanna tanítónő koordinálta. A felvonuló jelmezek sokszínűsége, a fánkevő-verseny, a kiszebáb elégetése, a tanult táncok bemutatása, a tombola sok-sok ajándéka tette még emlékezetessé a délutánokat. A büféről a szülők gondoskodtak, munkájukat Bácsainé Kiniarz Judit tanárnő segítette.

2011. február 16. Simonyi Zsigmond helyesírási verseny

Az iskolai fordulón 27 tanulónk vett részt. A tollbamondás és a feladatlapos kitöltés közel hatvan percet vett igénybe. A megyei fordulóhoz szükséges ponthatártól egy-két ponttal maradt el négy diákunk.

2011. február 28. Népdaléneklési verseny

Alsó tagozatos tanulóink három-három népdallal és nevezési lap elkészítésével készültek a megmérettetésre. A díjazottak az alábbi tanulók voltak:

1-2. osztály:
I. Buzás Jázmin 1.o.
II. Novinics Emőke 1.o.
III. Czeider Gina 2.o.

3-4. osztály:
I. Tóth Márk 3.o.
II. Nagy Katalin 3.o.
III. Varga Dominika 4.o.

2011. február 16. Matematika verseny

Iskolánk 24 tanulója ( 5.o.: 12 fő; 6.o.. 5 fő; 7.o.: 3 fő; 8.o.: 4 fő) nevezett be az országos levelezős matematika versenyre, mely három fordulóból állt. Az első 2010. októberében, a második decemberben, az utolsó 2011. februárjában zajlott. A végső megmérettetés eredményeként Patak Bálint (6.o.) I. és Gável Tímea (6.o.) III. helyezett lett. Sánta Gergő 8. osztályos tanuló évfolyamán a IV. helyen végzett.

2011. március 8. Megyei versmondó verseny

A Kaposváron megrendezett versmondó válogató versenyen továbbjutott Kardos Petra 6. osztályos tanulónk, aki 2011. április 11-én a megyei döntőn Balatonszárszón II. helyezést ért el. Felkészítője Bácsainé Kiniarz Judit tanárnő volt.

2011. március 21. Szalagavató

A nyolcadikos diákok egyik legszebb pillanatára került sor, amikor a hetedik osztályosok feltűzték a kék szalagot. Az ünnepelteket köszöntő szavalat után Dezsőné Nagy Judit igazgatóhelyettes köszöntötte a nyolcadikosokat.

2011. március 28. Ady – csapatverseny

Az Ady Endre Gimnázium szervezésben sorra kerülő matematika versenyen iskolánkat két négy fős csapat képviselte. Az 5-6. osztályosok versenyében Kocsis Gábor 5.a, Kiskó Gábor 5.b, Boros Bence és Patak Bálint 6.o. tanulók alkották a csapatot. A 7-8. osztályosoknál Kiskó Borbála, Vas Gábor 7.o., valamint Pünkösd Marcell és Sánta Gergő 8.o. alkotta csapat mérte össze a tudását. Mindkét csapatunk II. helyezést ért el.

2011. március 1-25. Tavasz – projekt 1.o.

Hazánk Magyarország – projekt 6.o.

2011. március 30. Idegen nyelvi szövegértési verseny

A 7. és 8. osztályos tanulók körében meghirdetett szövegértési versenyen német nyelvből I. helyezést ért el Gulyás Bence 7. és Sánta Gergő 8. osztályos tanuló. II. helyen Pápa Valentin 8. osztályos diákunk végzett.

2011. április 5. Ovi-suli

A nagycsoportos óvodásokat és szüleiket vártuk rendezvényünkre. A gyerekeknek húsvéti játékokat tanítottak a nevelők iskolánk udvarán. Eközben a szülők a jövő évi elsős tanítóktól kaptak tájékoztatást az iskolakezdéssel kapcsolatban.

2011. április 6. Alapműveleti matematika verseny

Iskolánk adott otthont a 2010-2011-es tanévben a területi alapműveleti matematika verseny megrendezésére. Városunk iskoláin kívül a környező települések iskolái is képviseltették magukat Segesdről, Csurgóról, Lábodról és Kutasról egyaránt. Közel száz diák küzdött meg a délután folyamán a matematika rejtelmeivel. A Babay iskolából 14 tanuló jelentkezett a versenyre, melyen az alábbi eredmények születtek:
IV. Varga Dominika 4.o.
IV. Murányi Anna 5.o.
II. Ágoston Réka 6.o.
IV. Patak Bálint 6.o.
VI. Gável Tímea 6.o.

2011. április 15-16. Dolgozói kirándulás

Tapasztalatcserére és városlátogatásra utazott iskolánk dolgozói közössége Balassagyarmatra. Úticélunk első állomása a Kiss Árpád Általános Iskola volt. Végignéztük a tantermeket, az újonnan épült tornatermet, s rövid tájékoztatást hallgathattunk meg az igazgatónőtől. A város nevezetességeinek megtekintését idegenvezető segítette. Szombaton Hollókő várát és hagyományőrző tájházait csodálhattuk meg.


2011. április 16. „Regösök útján”

A Veszprémbe továbbjutott Kardos Petra ezen a dunántúli döntőn I. helyezést ért el, s ezzel bejutott az országos versenyre, ami 2011. őszén lesz Budapesten. Programjában szerepelt Arany János: A fülemile és Szabó Lőrinc: Szivárvány Pest fölött című verse. Felkészítője Bácsainé Kiniarz Judit tanárnő volt.

2011. április 11-16. Nyelvi tábor

2011. áprilisában a hagyományoknak megfelelően vettek részt iskolánk tanulói a német és angol nyelvi táborban Ausztriában. A Bécs melletti Badenben jártak a gyerekek iskolába, a helyi Bundesrealgymnasiumban. Minden nap mentek kirándulni, a környék nevezetességeit látogatták meg. Voltak két napot Bécsben, megnézték a Schönbrunni kastélyt, a Természettudományi Múzeumot, a Hofburgot. Hinterbrühl tavasbarlangjában csónakázással múlatták az időt. Megtekintették a középkori Lichtenstein kastélyt, a Heiligenkreuz apátságot. Bejárták Baden városát, fürödtek a világhírű római kori fürdőben Badenben. Útba ejtették az Eisenstadt-Kismartonban található Eszterházy kastélyt, a Fertő-tavat. Bár az időjárás nem volt kegyes, nagyon jól telt az egy hét. Nyelvi tapasztalatokkal, sok-sok élménnyel, emlékkel, új barátságokkal gazdagabban tértek haza tanulóink.

2011. április 12. Versmondó délután

A vereseket szerető tanulók tanítóik segítségével készültek erre a napra. Nagyon sok szép, eddig még nem hallott verset szavaltak el. Két korcsoportban kerültek jutalmazásra.

1-2. osztály:
I.   Patak Sarolta 1.o.
II.  Vártok Tamara 1.o.
     Koleszár Bonita 2.o.
III. Csonka Péter 1.o.
     Greller Kata 2.o.

3-4. osztály:
I.   Grosics András 4.o.
II.  Hammer Noémi 3.o.
     Márton Lili 3.o.
III. Czeider Dóra 4.o.

2011. április 18. Város napi vetélkedő

A Nők Nagyatádért Egyesület hatodik alkalommal rendezte meg a felső tagozatos diákoknak városunkkal kapcsolatos vetélkedőjét. Az idei forduló lebonyolításának a Városi Könyvtár adott otthont. Iskolánk négy fővel - Boros Bence, Gável Tímea, Pálfi Viktória és Vékony Bence 6. osztályos tanulók - képviseltette magát. A város másik két iskolájával alkotott vegyes csapatokban mérték össze tudásukat. A feladatok sokszínűsége, változatossága vidám hangulatot keltett. Az első három csapat jutalomkönyvben részesült, köztük iskolánk három tanulójával.

2011. április 18. „Az egészség 6alma”

A Fruitmarketing Kft. Által meghirdetett plakátpályázaton a II. korcsoportban iskolánk 3. osztálya I. helyezést ért el. Nyereményük pénzjutalom és 100%-os almalé.

2011. április 19. NKI tisztasági és dekorációs verseny

Immár második alkalommal szervezte meg a Nagyatádi Közoktatási Intézmény szabadidős munkaközössége az intézmény iskolái és óvodái között a tisztasági és dekorációs versenyt. Mindkét alkalommal nevezett osztályunk a versenyre. Az első fordulóra 2010. decemberében került sor, ahol 4. és 6. osztályunk is díjazott lett. A tavaszi fordulóban három osztályunk indult: a 3., 4. és 6. osztályunk. A megmérettetésben a 3. osztályosaink lettek díjazottak, s jutalmul egy napot tölthetett az egész osztály Sziágyon, az újjáépített erdei iskolában.

2011. április 28. Roma költők Versmondó Versenye

A Városi Gyermekkönyvtárban került sor ebben a tanévben is a Roma Költők Versmondó Versenyére. Iskolánkat 6 fő képviselte: Orsós Eliza és Orsós Mónika 2.o.; Balogh Pamela, Kósz Petra és Orsós Dániel 5.b; Kocsis Balázs 8.o.

2011. április 28. Közlekedésbiztonsági előadás

Az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács szervezésében Pethő Attila tartott előadást a felsős gyerekek számára a gyalogos és kerékpáros közlekedésről. Kiemelten foglalkozott azzal, hogy hogyan kerülhetőek el a mostanában oly gyakori közlekedési balesetek.

2011. április 28. Elsősegélynyújtó verseny

A Magyar Vöröskereszt szervezésében iskolánk öt tanulóból álló csapata mérte össze tudását Nagyatád és Segesd diákjaival. A csapat tagjai: Kiskó Borbála, Jancsik Szonja, Greller Gyula, Kecskés István és Vas Gábor. Első helyezést értek el. Ezzel az eredménnyel továbbjutottak a megyei döntőbe, mely május 10-én került megrendezésre Kaposváron a Városi Sportcsarnokban, ahol 8. helyezést értek el.

2011. április 29. Csecsemőgondozási verseny

A Magyar Vöröskereszt szervezésében 3 fős csapatunk az 5. b osztályunkból: Kovács Alexandra, Horváth Rebeka, Szekretár Virág és póttagként Brezovszky Fióna volt. A csapat negyedik helyezést ért el.

2011. május 2. „DÖK JÓ FEJ”

A Nagyatádi Közoktatási Intézmény szabadidős munkaközössége és diákönkormányzata egy új kezdeményezéssel pályázatírásra hívta a diákokat. A pályázat célja, hogy a tanulók írjanak saját tevékenységükről, iskolai és iskolán kívüli életükről, azok jelentőségéről. A pályamunkákat beadó diákok osztálytársai is véleményezték társaikat. A pályázatírást segítette a közösen összeállított szempontsor is. Iskolánk tanulói közül többen is éltek a lehetőséggel, s a nyertesek között köszönthetjük őket: 6.o.: Ágoston Mariann, Brezovszky Barnabás, Gável Tímea, Patak Bálint; 7.o.: Kiskó Borbála; 8.o.: Pünkösd Marcell, Sallai Judit. Jutalmuk egy egynapos kirándulás Budapestre, mely számos programot kínál a gyerekeknek, többek között egy színházlátogatást is.

2011. május 3. Ajándékkosár

„Ajándékkosár szüleinknek” című műsorral kedveskedtek tanulóink szüleiknek, nagyszüleiknek, testvéreiknek, rokonaiknak. Az „ajándékok” között szerepelt vers – Kardos Petra és Kurucz Odett előadásában. Zenei tehetségéről adott számot Sütő Erik és Sütő Viktor zongorán, valamint Horváth András trombitán. Zenés - táncos összeállítást láthattunk az 1. és 2. osztályosoktól, valamint a majorette csoporttól. A modern táncokat kedvelő lányok négyes csapata is színre lépett. A 6. osztályosok németes csoportja és a 3. osztályos tanulók egy-egy mesejelenetet adtak elő. Műsorunkból nem hiányozhatott iskolánk énekkara és furulyaszakköre sem. A ritmikus sportgimnasztikát űző Mórel Sára és Borsos Rebeka mutatta be tudását. Az est műsorvezetői teendőit Kulcsár Regina 5.a osztályos tanuló látta el.


2011. május 6. Drogfutás

A X. Drogmentes Magyarországért Maraton nagyatádi fordulójára május 6-án került sor. A rendezvény egy 42 napos programsorozat, amely az ország összes megyéjén áthaladva, több ezer km lefutásával hívja fel a figyelmet a drogok veszélyeire. Iskolánk minden felső tagozatos tanulója meghallgatta a drogmegelőző előadást, majd ezután közel kilencvenen vettek részt az iskola területén kijelölt útvonal lefutására.

2011. május 10-22. Szoborpark

A Nagyatádi Városi Múzeum szervezésében kiállítás nyílt régi mesterségek bemutatásából a szoborpark területén. Többek között megtekinthették az érdeklődők a kádár, a kötélgyártó, a székesműhely szerszámait, az elkészült munkákat. Régi üzemek közül a nyomda és a cérnagyár mutatkozott be. Iskolánk valamennyi osztálya részt vett a kiállítás megtekintésén. A múzeum munkatársai foglalkozás keretében elevenítették fel a múltat a XXI. század gyermekei számára.

2011. május 10. Projektzáró

Az intézményrendszer IKT feltételrendszerében jelentős fejlődést idézett elő a megnyert TIOP 1.1.1/07 pályázat. A pályázat megteremtette a lehetőségét az intézményhálózat egységes szakmai szempontok alapján történő IKT-val támogatott oktatási rendszerének a kialakítására, a jelenleg meglevő szakmai arculatok megtartása mentén. Interaktív táblák felszerelése került sor a 2., 3., 4. osztályokban az alsó tagozaton; valamint a könyvtár teremben és a 8. osztály termében. Kollégáink szinte minden típusú órán alkalmazzák a táblát. Pl.: magyar nyelv és irodalom; matematika; környezetismeret; ének-zene; német nyelv, stb.
A diákok és nevelők megtanulták használni a táblát és a hozzá tartozó tollakat, a tábla felületét, az írást, törlést, a feladatok megvalósítási módjait. A táblákat minden osztályunk használja saját életkorának és a tantárgyhoz kapcsolódó feladatok szükségessége szerint. A rendezvényen rövid órarészletet mutatott be Fidler Mária tanítónő második osztályos tanítványaival.


2011. május 11. Szépolvasási verseny német nyelven

A megrendezésre kerülő versenyen a7. és 8. osztályos tanulók mérték össze tudásukat német nyelvből. Eredményeink:
I. Kiskó Borbála 7.o.
II. Szentkirályi Kinga 7.o.

I. Petrovics Kármen és Sánta Gergő 8.o.
II. Kocsis Balázs 8.o.
III. Kanalas Hunor 8.o.

2011. május 13. Dalostalálkozó

A Dél-somogyi Dalostalálkozó megrendezésére ebben a tanévben Barcson kerül sor az Arany János Általános Iskolában. Az eseményen összesen 8 iskolai kórus vett részt, köztük az Árpád és a Bárdos iskola kórusai is. Iskolánkat 34 fővel énekkarunk és furulya szakkörünk képviseli Balazsin Tamásné vezetésével. Műsoruk: Kodály Zoltán: Felelgetős; Hej tulipán; Szőnyi Erzsébet: Sárga csikó; Anonymus: Tumbai; Bárdos Lajos: Májusi kánon, Tájékozódás, Sánta Beke, Baskíros.

2011. május 17. „Ciki a cigi”

A Rákellenes Liga szervezésében megrendezett „Ciki a cigi” rajzpályázat díjátadó ünnepségét tartották ezen a napon a Nagyatádi Kórházban. Iskolánkból két tanuló ért el helyezést, akik értékes jutalomcsomagot vehettek át. Az 5-6. osztályosok korcsoportjában Kurucz Odett 5.a II.; Zlatorics Zoltán 6.o. tanuló III. helyezett lett.

2011. május 19. Idegen nyelvi vetélkedő

A Bárdos iskola szervezésében immár hagyományként került sor az NKI általános iskolái között megrendezésre kerülő idegen nyelvi vetélkedőre angol és német nyelvből. Az idei év témája a tavasz volt. Iskolánk németeseit a Kulcsár Regina, Murányi Anna, Fábián Enikő, valamint Tibold József alkotta csapat képviselte, akik megszerezték az I. helyet.

2011. május 20. Diákolimpia

Az ötödik és hatodik osztályos lányaink Vékony Tamásné edző felkészítésével május 20-án Zalaszentgróton megrendezésre kerülő Kézilabda sportág Diákolimpia elődöntőjén II. helyezést szereztek. A megmérettetésre elkísérték őket osztálytársaik, akik lelkes buzdítással szurkoltak a csapatnak.2010. szeptember - 2010. október

2010. augusztus 26.

Fecsketáborra érkeztek iskolánkba a leendő első osztályosok. Kicsit megilletődve ismerkedtünk egymással, a tanteremmel, az udvarral. A játék, a mesehallgatás, a rajzolgatás után megkönnyebbülten fogyasztottuk el az első "Babays" tízórainkat az ebédlőben. Jóérzéssel távozva izgatottan vártuk az első tanítási napot.

2010. szeptember 1.

A 2010/2011-es tanév ünnepélyes tanévnyitóján iskolánk 203 tanulójának csengettek be. Közöttük a legkisebbek, az első osztályosok, akik várakozva tekintenek az iskolás évek elé. Legnagyobb diákjaink - a nyolcadikosok - pedig az utolsó tanévükre készülnek az általános iskolásban. Az ünnepi műsort az első osztályosok, az énekkar és a furulya szakkör adta.

2010. szeptember 24.

Az alsó tagozat 2010. szeptember 24-én őszi túrán vett részt. A kellemes időben a Csónakázó-tó partján a Művész telepig sétáltunk el. Közben megfigyeltük az őszi növényeket, állatokat. Különösen érdekes volt a gyerekek számára az elkerített területen élő vaddisznók látványa. Rövid pihenés után visszaindultunk az iskolába. A kötetlen program során jókat beszélgettek a diákok, nevetgéltek, meséltek az őszi élményeikkel kapcsolatban.

2010. szeptember 24.

A 6. osztályosok Kiserdőre kirándultak egy péntek délután és ott töltöttek egy éjszakát is.
A szép őszi napsütésben a megérkezés után felállították a sátrakat, majd következhetett a játék. Foci, számháború, váltóversenyek, perecevés.. A finom vacsora után cukorkeresés a réten, árnyjáték, majd a házban társasozás és "rémtörténetek" mesélése. A késői takarodó után korai ébredés, reggeli és ismét foci ..Aztán sajnos hazaindulás.
Jövőre is megyünk!!!!!

2010. október 1.

Az Idősek Világnapja alkalmából szevezett városi ünnepségre kapott felkérést majorette csoportunk. Jennifer Lopez: Let's Get Loud című számára készített koreográfiánkat mutattuk be. Hatodik osztályos lányaink szép sikerrel szerepeltek: Ágoston Réka, Fábián Enikő, Gável Tímea, Horn Mónika, Kardos Petra, Kéri Renáta, Pálfi Viktória és Somogyi Alexandra. Csoportvezetőjük Fidler Mária tanítónő. Gratulálunk nekik!

2010. október 1.

A zene világnapján, a Nagyatádi Vegyeskar rendezvényén nagy sikerrel énekelt és furulyázott iskolánk művészeti csoportja, Balazsin Tamásné felkészítésével.

2010. október 6.

Tavasszal, a rossz időjárás miatt elmaradt a tanulmányi kirándulásunk, ezért az idén ősszel mentünk el Patcára, a Katica-tanyára. Igaz, most sem volt az időjárás kegyes hozzánk, de legalább az eső nem esett. Nagyon hasznos és élményekben gazdag napot töltöttünk el.

Testközelből figyelhettük meg a hazánkban honos háziállatok minden fajtáját. Némelyiket meg is simogathattuk, etethettük. Még újszülött borjú is volt.

A középkori fa erődítmény mellett felállított kalodát, derest és hajítógépet ki is próbálhattuk.
Nemezelés technikával labdát készítettünk és varázsképet vízfestéssel.

Minden alsós osztálynak bátran ajánljuk kirándulásuk színhelyéül a Katica-tanyát!

2010. október 11-15.

Veszélyben a Föld című témahét zajlott egy hétig a 7. osztályban. A tanórákon a tantárgyakhoz kapcsolódó környezetvédelmi témákat dolgoztak fel a tanulók. A délutáni programok is a környezettudatos magatartás jegyében történtek, a szűkebb környezetünk megóvása érdekében (iskolaudvaron faültetés, közeli lakótelep környékén figyelemfelhívó plakátok elhelyezése). A témahét aktualitását a sajnálatos vörös iszap katasztrófa is igazolta.

2010. október 14.

Az első osztály a bodvicai lovastanyára látogatott el az Állatsimogatóba. Közelről láttuk és megsimogathattuk a lovakat és a kutyussokat. Vidáman lestük meg a népes baromfiudvar lakóit: kacsákat, libákat,gyöngytyúkokat, s még a vadkacsákat is. Egymást kikacagva utánoztuk a mozgásukat és a hangjukat.

2010. október 15.

Az 5.a osztály három alkotással nevezett be a Töklámpás Fesztiválra. A gyerekek egy délutáni közös osztályprogram keretében készítették el az alábbi pályamunkákat.

2010. október 22.

Az "Erdők hete" rendezvényen vettek részt a 4. és 6. osztályok tanulói a Somogyi TISZK Dráva Völgye Középiskola szervezésében megrendezésre kerülő ismeretterjesztő programon. Malgay Viktor tagozatvezetőnek köszönhetően egy nagyon jól megszervezett, érdekes és színvonalas programon vehettünk részt ezen a napon. A különböző állomásokon a középiskola tanulói kísérték és navigálták diákcsoportjainkat, az állomásokon pedig a középiskola tanulói adták át magas szintű tudásukat. A középrigóci parkban több állomás várta az érdeklődő csoportokat az erdő változatos élővilágának bemutatására. Tanulhattunk a gombákról, állatokról, erdő fáiról, termésekről. Szerepeltek a programon az erdővel kapcsolatos tevékenységek is: láthattunk favágást, madárgyűrűzést, megszemlélhettük a természetfotózás kellékeit, végezhettünk téli madármegfigyelést, madáretetést. Traktorozáson is részt vehettünk, de a talajvizsgálatot is örömmel végezték a gyerekek. Rovargyűjteményt is megtekinthettünk.
A gyerekek és a pedagógusok is sokat profitálhattak a magas színvonalú ismeretterjesztő programokból.

2010. október 23.

1956-ra emlékeztek 8. osztályos diákjaink. A törénelmi eseményeket felelevenítő műsort Svégel Beáta osztályfőnök állította össze. Gitárjátékával közreműködött Hujber Balázs.

2010. október 28.

TIOP 1.1.1/07-es pályázat projektnyitó rendezvényére került sor. Az iskola furulya szakköre és Gável Tímea tanuló szavalata nyitotta meg a délutánt. Ezt követően Szakályné Pintér Mária főigazgató asszony tájékoztatta a megjelent szülőket, diákokat és pedagógusokat a pályázatról. Szilágyiné Dorcsi Gabriella igazgatónő bemutatta azokat az eszközöket, amelyeket a Babay iskola kap a program keretében.

2010. október


A Városi Múzeum "Térbezárt pillanat, epizódok a sztereofényképezés történetéből" című kiállítását az 5. b, a 6. és a 8. osztály tanulói tekintették meg.

A gyerekeket lenyűgözték a 3D-s fotográfiák. Érdeklődve követték az állandóan "feléjük néző" képeket.

A tárlatnézés után érdekes feladatokat lehetett megoldani: térhatású puzzle összeállítása, feladat lap kitöltése. A gyerekek élvezettel végezték el a feladatokat.
"A tegnapi nap megérte az árát."; "Igazán jól szórakoztunk!" - tették hozzá köszönésükhöz a másnapi találkozásunkkor. Ez is bizonyítja, hogy a pillanat varázsa nem zárható az idő korlátai közé.