Bemutatkozás

A háromfai Móricz Zsigmond Általános Iskola a község központjában található. Az épület a főútvonaltól kissé távolabb, a telek első harmadán kezdődik. Udvara parkosított, gyönyörű, növényekben gazdag, gondosan ápolt. Az iskola épületegyüttese a főépületből, a sportöltözőből és technikateremmel egybeépített tárolókból áll.
A főépület U alakú, amely a "kisudvart" fogja közre. Itt tartózkodnak a gyerekek a szünetben, itt tartjuk a ballagást és a tanévzárót is, az erre a célra kialakított díszburkolatos területen. A főépületben hat, jól felszerelt tanterem áll a tanulók rendelkezésére, köztük büszkeségünk, a minden igényt kielégítő természettudományos terem és a nyelvi labor is. Tornatermünk sajnos nincs, helyette tornaszoba található az egyik tanterem helyén.

Az U alak egyik szárában fekszik az ebédlő, hozzá csatlakozik a konyha, amelyben naponta 200 adag étel készül, hiszen innen látják el étellel az óvodát és a szociális étkezőket is. A konyha feletti tetőtérben került kialakításra a nyelvi labor, ahol jelenleg a német nyelv oktatása folyik.

Informatikai eszközökkel való ellátottságunk nagyon jó: tizenöt notebook és hét asztali számítógép áll tanulóink, három pedig dolgozóink rendelkezésére.Ezenkívül minden pedagógusnak van saját laptopja. Internet csatlakozással a Sulinet Közhálón keresztül 2000. május óta rendelkezünk.
A technika tantárgy oktatása külön műhelyteremben folyik. Ugyancsak külön sportöltöző áll tanulóink rendelkezésére. Az iskola hátsó udvara a kézilabdapályára nyílik, amely mögött a futballpálya található. Ezt közösen használjuk a község más lakóival.

Nyolc tanulócsoportban folyik az oktatás: osztott hat osztályunk, valamint két napközis csoportunk van. Az első napközis csoportot az 1-2. osztályosok alkotják. A második napközis csoportba a 3-4. osztályosok járnak. Büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink 90%-a veszi igénybe az egész napos ellátást, és tanári segítséggel készül fel másnapi óráira.